Nu sări peste demachiere

Nu sări peste demachiere !

Nu sări peste demachiere ! Știu că nu e un proces prea comod. Seara ești obosită și-ți dorești doar să stai în pat și să te odihnești. 

Recunoaște..Ai sărit măcar o dată peste demachiere? 

Poate după vreun eveniment sau poate după o zi plină la muncă. 

Nici nu contează când s-a întâmplat.

Ce contează e să nu se mai repete. 

Tenul are mare nevoie de etapa asta a demachierii. Și e afectat de fiecare dată când nu ținem cont de ea. 

Tocmai din acest motiv îți povestesc. 

O greșeală majoră e să sari peste demachiere.

Dar vreau să-ți arăt încă 5 greșeli în demachiere pe care să le eviți. 

Dacă e cazul, începe chiar de astăzi! 

Asta te va ajuta să ai grijă și mai bine de tenul tău. 

Și, din nou, îți va mulțumi pentru asta. Va fi mai luminos, mai curat și mai hidratat. 

1. Înlături greșit rimelul

De cele mai multe ori, tendința e de a trage discheta demachiantă spre tâmple, lucru care e dăunător pentru gene – le poate afecta creșterea sau chiar le poate rupe. Pentru a evita asta, e suficient să închizi ochii și să ștergi genele de sus în jos, în direcția lor de creștere.

2. Utilizezi mișcări prea bruște

Aici mă refer la demachierea ochilor. Pielea din zona lor este mult mai sensibilă, lucru care necesită o curățare a machiajului cu mișcări blânde. Vei evita astfel apariția unor iritații și vei reuși să nu favorizezi apariția ridurilor. 

Eventual, poți pune substanța demachiantă pe dischetă, apoi să o aplici pe pleoapă și să o lași acolo câteva secunde pentru ca demachiantul să acționeze așa cum trebuie, iar abia după să începi să ștergi machiajul. 

3. Folosești vată pentru demachiere

Fibrele din care e fabricată vata pot să rănească pielea și pot ajunge cu ușurință în ochi. Poți face o demachiere corectă utilizând dischetele demachiante. 

4. Folosești loțiuni care conțin alcool

Prin utilizarea loțiunilor cu alcool riști să obții uscarea pielii, în loc de hidratarea acesteia. Exact opusul a ceea ce-ți dorești. De aceea, recomandarea mea e să folosești loțiuni tonice care să nu conțină parfum sau alcool. 

5. Nu tonifiezi și nici nu hidratezi tenul după demachiere

Demachierea completă și corectă nu înseamnă doar înlăturarea machiajului. Acesta e doar primul pas. 

Cel de-al doilea pas de care trebuie să ții cont se referă la tonifierea tenului. Aplică un produs pentru tonifiere pe o nouă dischetă și masează-ți tenul cu mișcări ușoare. Astfel, produsul va fi absorbit și va stimula microcirculația.

Cel de-al treilea pas se referă la hidratare. Aici e vorba aplicarea unei creme hidratante, nutritive, care i se potrivește tipului tău de ten. 

Știu că timpul e principala noastră problemă. Alergăm dintr-o parte în alta și uităm care ar trebui să fie de fapt cel mai important lucru: grija față de noi înșine. 

Oferă-ți în fiecare zi câteva minute și ai grijă de ten așa cum trebuie. Tot tu vei aduna beneficiile în urma unei rutine corecte de skin care. 

Nu renunța la demachiere pentru a câștiga câteva minute în pat. Nevoia tenului tău e reală și tu ești singura care poate să aibă grijă de el. 

Ai identificat mai sus o greșeală pe care și tu o faci?

Nicio problemă, poți începe chiar de astăzi să repari asta. 

Nimeni nu poate avea grijă de tine mai bine decât o poți face tu. Așa că pune-te pe primul loc și ascultă-ți corpul în fiecare zi.

Dacă consideri util articolul am rugămintea să îi dai un share.

Ne revedem data viitoare – cu alte subiecte interesante, Anișoara

Alte articole similare:

De ce trebuie sa ții cont când alegi protecția solara

De ce trebuie sa ții cont când alegi protecția solară

De ce trebuie sa ții cont când alegi protecția solara. În blog-ul anterior ți-am vorbit despre cele 5 mituri legate de bronz și ți-am promis că revin cu câteva direcții pe care să le urmezi pentru a fi sigură că îți alegi crema de protecție solară potrivită pentru pielea ta.

Citeste tot »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *