De ce trebuie sa ții cont când alegi protecția solara

De ce trebuie sa ții cont când alegi protecția solară

        De ce trebuie sa ții cont când alegi protecția solară​.

        În blog-ul anterior ți-am vorbit despre cele 5 mituri legate de bronz și ți-am promis că revin cu câteva direcții pe care să le urmezi pentru a fi sigură că îți alegi crema de protecție solară potrivită pentru pielea ta. 

        Sunt 2 lucruri la care trebuie să ai grijă când îți alegi SPF-ul:

  • Culoarea pielii tale;
  • Tipul de ten.

     

  Acum le voi lua pe rând. 

1. Culoarea pielii

        Culoarea pielii este importantă, fiindcă pielea deschisă la culoare are nevoie să îi fie aplicată o protecție mai mare decât cea pentru pielea închisă la culoare. 

Tenul deschis  – având un nivel de melanină mai redus, tenul deschis la culoare e mai expus la riscurile generate de radiațiile UV. Dacă faci parte din această categorie, îți recomand să acorzi o atenție sporită protecției solare întotdeauna și să folosești produse cu SPF 50.

Tenul normal – în acest caz melanina e prezentă într-o cantitate mai mare, astfel încât produsele cu SPF 30 sunt potrivite pentru expunerile la soare. 

Tenul închis – pielea închisă la culoare nu e așa sensibilă la efectele razelor UV, însă recomandarea mea e să utilizezi totuși produse cu SPF 15, pentru a preveni apariția arsurilor solare. 

        Mai bine să previi, decât să tratezi! Nu crezi?

2. Tipul de ten

       Tipul de ten joacă, de asemenea, un rol foarte important în alegerea SPF-ului. 

Tenul uscat – acest tip de ten are nevoie de o hidratare suplimentară, astfel încât poți căuta creme de protecție solară care sunt îmbogățite cu ingrediente care favorizează și susțin în același timp hidratarea tenului (acid hialuronic, ceramide, glicerină). 

Tenul gras – aici ar fi potrivite diverse creme pe bază de apă sau geluri cu finisaj mat. Printre ingredientele care pot să ajute în controlul producției de ulei se numără niacinamidele, arborele de ceai sau ceaiul verde.

Tenul normal – cea mai simplă alegere o poți face dacă ai tenul normal, fiindcă nu e nevoie de ingrediente suplimentare. Poți alege în acest caz produsele care-ți plac cel mai mult (bineînțeles, trebuie să ții cont de SPF-ul care ți se potrivește în funcție de culoarea pielii).

Tenul sensibil – în primul rând, e nevoie să eviți anumite ingrediente care ar putea să-ți provoace diverse reacții (parfum, alcool, cinamați). Poți căuta creme care să conțină alantoină sau pantenol deoarece au proprietăți calmante și te pot ajuta cu eventuale iritații.

Tenul acneic – evită cremele care conțin ingrediente ce ar putea să agraveze inflamația existentă. Poți alege creme cu o formulă ușoară, pe bază de apă sau chiar o cremă de protecție solară minerală. 

        O cremă de protecție solară potrivită pentru tine îți va aduce multe beneficii pe termen lung. Merită să ții cont de lucrurile importante atunci când o alegi, pentru ca ea să fie eficientă și să nu te dezamăgească în niciun fel. 

De reținut

        Ține minte:

  • Folosește crema cu cel puțin 30 de minute înainte de expunerea la soare;
  • Aplic-o din nou la fiecare 2 ore;
  • Toate zonele pe care le expui la soare au nevoie de protecție solară, deci nu rata niciuna dintre ele.

 

        Știu că nu e cazul să te conving de beneficiile produselor cu factor de protecție solară. Tu știi că e nevoie să le folosești și mă bucur. Dar sunt cu adevărat impresionante și merită amintite, deoarece previn:

  • apariția cancerului de piele;
  • deshidratarea pielii;
  • îmbătrânirea prematură a pielii;
  • arsurile solare.

 

        Mă bucur că în ultimul timp se tot vorbește despre importanța protecției solare. E un subiect de care nu prea auzeam în urmă cu 20 de ani. Poate doar în contextul unui concediu de o săptămână la mare. 

        Însă problema e mult mai complexă de atât, iar SPF-ul trebuie integrat în viețile noastre, în rutina zilnică de skin care. Cu atât mai mult cu cât poluarea e mai accentuată, temperaturile din ce în ce mai ridicate și dezechilibrele mediului tot mai prezente. 

        Nu trebuie decât să analizezi criteriile pe care ți le-am enumerat aici și să alegi crema potrivită pentru tine.

        Iar după ce o achiziționezi, nu mai rămâne decât să o aplici corect pe piele și să te bucuri de soare. 

Nimeni nu poate avea grijă de tine mai bine decât o poți face tu. Așa că pune-te pe primul loc și ascultă-ți corpul în fiecare zi.

Dacă consideri util articolul am rugămintea să îi dai un share.

Ne revedem data viitoare – cu alte subiecte interesante, Anișoara

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Alte articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *