
5 mituri despre bronz
5 mituri despre bronz … și toate sunt …
Deja te-ai bronzat anul acesta?
Aștepți cu nerăbdare concediul pe litoral și bronzul care îți va rămâne după. Știu.
Despre bronz se aud mereu tot felul de lucruri. Iar opiniile diferă de la persoană la persoană. Cât e indicat să stai la soare? Ce SPF să folosești? Cum să eviți arsurile solare?
În fiecare an, întrebările sunt aceleași. Trece sezonul, ele dispar și reapar apoi pe buzele tuturor în vara următoare.
Astăzi mi-am propus să îți las aici o listă cu 5 mituri despre bronz. Probabil că ai auzit și tu de câteva dintre ele.
Mitul #1: SPF-ul se aplică atunci când ajungi la plajă → FALS
Adevărul e că efectul cremei de protecție solară nu este instantaneu, ceea ce înseamnă că SPF-ul trebuie aplicat cu măcar cu jumătate de oră înainte de a te expune la soare, încă din cameră sau de la umbră.
Mitul #2: E nevoie de SPF doar între orele 10 :00 și 15 :00 → FALS
Într-adevăr, soarele e mult mai puternic în intervalul orar specificat mai sus. Asta nu înseamnă, însă, că în restul timpului razele UV nu sunt prezente. Tocmai din acest motiv, SPF-ul e necesar pe tot parcursul zilei. Așa, vei evita apariția arsurilor.
Mitul #3: Dacă ai pielea închisă la culoare, nu ai nevoie de SPF → FALS
Chiar și cea mai închisă piele se poate arde, astfel încât toată lumea ar trebui să folosească SPF. Diferența e dată însă de factorul de protecție utilizat. Cei cu pielea deschisă la culoare vor folosi creme cu SPF 50, în timp ce pentru persoanele cu pielea închisă la culoare va fi suficient un SPF 15.
Mitul #4: Nu e nevoie de SPF dacă afară e înnorat → FALS
Într-adevăr, norii funcționează într-o anumită măsură ca o barieră împotriva ultravioletelor. Însă doar în proporție de 20%. Vei fi expusă, totuși, la 80% din razele UV, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie de protecție solară.
Mitul #5: Arsurile de soare sunt de fapt o înroșire a pielii și dispar relativ repede→ FALS
Atât roșeața, cât și disconfortul cauzate de arsurile solare dispar relativ repede. Problema e, de fapt, că radiațiile ultraviolete de tip A și B acționează în interiorul pielii și pot avea efecte neplăcute după câțiva ani : riduri, pete solare sau chiar cancere de piele.
Chiar dacă singurele efecte negative ale expunerii la soare ar fi doar arsurile și roșeața, cred că ar trebui să fie suficiente pentru a alege să utilizezi SPF-ul.
Concluzia pe care ar trebui să o ai în vedere este aceea că SPF-ul trebuie aplicat mereu. Protecția solară e importantă și e nevoie să-i acorzi o și mai mare atenție pe perioadele în care expunerea la soare este îndelungată.
Aplicarea unei creme de protecție solară nu poate fi considerat un efort prea mare. Dar merită să-l faci.
E un lucru în plus prin care ai grijă de tine și de pielea ta.
Nu trebuie decât să vezi ce factor de protecție e potrivit pentru pielea ta și să îl aplici de fiecare dată când te expui la soare.
Nimeni nu poate avea grijă de tine mai bine decât o poți face tu. Așa că pune-te pe primul loc și ascultă-ți corpul în fiecare zi.
Dacă consideri util articolul am rugămintea să îi dai un share.
Ne revedem data viitoare – cu alte subiecte interesante, Anișoara
Alte articole similare:

Top 3 ingrediente care te scapă de riduri
Top 3 ingrediente care te scapă de riduri. Utilizarea ingredientelor cu puternice proprietăți anti-aging încetinește procesul de îmbătrânire

Nu sări peste demachiere ! Știu că nu e prea comod
Nu sări peste demachiere ! Știu că nu e un proces prea comod. Seara ești obosită și-ți dorești doar să stai în pat și să te odihnești.

De ce trebuie sa ții cont când alegi protecția solară
De ce trebuie sa ții cont când alegi protecția solara. În blog-ul anterior ți-am vorbit despre cele 5 mituri legate de bronz și ți-am promis că revin cu câteva direcții pe care să le urmezi pentru a fi sigură că îți alegi crema de protecție solară potrivită pentru pielea ta.

5 mituri despre bronz și toate sunt … false
5 mituri despre bronz 5 mituri despre bronz … și toate sunt … Deja te-ai bronzat anul acesta? Aștepți cu nerăbdare concediul pe litoral și bronzul